Teamwork or not? Kuinka tunnistaa toimiva tiimi?

Oletko koskaan pohtinut kuinka moneen tiimiin sinä kuulut? Töissä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä, koulun tai muun vuoksi. Tiimi, ryhmä, seura, yhteistyötahot, valitse itsellesi sopivin. Entä oletko koskaan miettinyt, miksi joskus tuntuu, että hommat toimii ja joskus taas tuntuu, että haluaa heittää hanskat naulaan.

Saatat ajatella, ”Ei meillä ole ongelmia, meillä homma toimii omalla painollaan, eikä rutista turhista.” Kyllä, asia voi olla juuri niin. Tsekkaa kuitenkin seuraavat kohdat. Koska monessa paikassa toimiva tiimityöskentely määritellään vieläkin hiljaisuudeksi ja täydelliseksi samanmielisyydeksi? Se ei välttämättä ole aina toimivin tapa.

Mistä tunnistaa toimivan tiimin?

  • Tiimin jäsenet luottavat ja arvostavat toisiaan
  • Kaikki tiimin jäsenet uskaltavat ja haluavat sanoa omat eriävätkin mielipiteensä ja ristiriidat pystytään käsittelemään rakentavasti
  • Kaikki sitoutuvat toimintaan, ja tiimin etu menee oman edun edelle
  • Jokainen jäsen toimii vastuullisesti ja mahdollisiin ongelmiin puututaan ajoissa, rakentavasti
  • Tiimillä on tavoitteita ja se saavuttaa haluttuja tuloksia

Toimivan tiimin määritelmät saattoivat olla sinulle jo tuttuja. Mitä jos katsot asiaa vielä toiselta kantilta, löydätkö seuraavasta 5 määritelmästä oman tiimisi haasteita?

Miten voi tunnistaa, onko tiimissä ongelmia? 

Yksi ajatus on tarkastella tiimin toimintaa seuraavien 5 määritelmän avulla.

1: Luottamuksen puute: Tiimin jäsenet eivät tunne toisiaan. Jäsenet eivät luota toisiinsa, koetaan, että on tarpeen peitellä omia heikkouksia tai vahvuuksia. Vaietaan omista ajatuksista tai mielipiteistä, koska omien ajatusten esittäminen koetaan haastamiseksi. Ei haluta keikuttaa venettä, ja päästään helpommalla, kun ei sanota mitään. Palautetta ei saa tai anneta, tai sitä ei pystytä käsittelemään. Tulkitaan toisten ajatuksia ja sanomisia, tarkentamatta niitä. Tiimissä on paljon väärinymmärryksiä, jäsenet kantavat kaunaa, muistelevat vanhoja ja kyräilevät toisiaan. 

2: Konfliktin pelko: Vältellään tiettyjä aiheita, ryhmään luodaan keinotekoista harmoniaa. Ei oikeasti tiedetä, mitä muut ajattelevat aiheesta, palavereissa ei sanota mitään, mutta ns.”käytäväkeskustelut” käyvät kuumina jälkeenpäin. Kulisseissa tehdään päätöksiä, mutta kukaan ei sano avoimesti mielipidettään. Ideoiden hyvistä ja huonoista puolista ei keskustella. Ainostaan osa tiimistä sanoo mielipiteensä, usein vahvimman mielipide on koko tiimin totuus.

3: Sitoutumisen puute: Tiimin toiminnalla ei ole selkeää päämäärää, selkeät tavoitteet ja tärkeysjärjestys puuttuvat. Tiimissä ei oikeasti keskustella vaihtoehdoista ja päätökset tehdään epämääräisesti, jolloin niihin ei sitouduta. Ajatellaan ”Enemmistö päätti näin, en ole samaa mieltä (vaikka en ehkä edes sanonut sitä), joten ei koske minua”. Tiimin aiemmat päätökset kaivetaan esille uudelleen ja uudelleen, niihin ei sitouduta tai ei ymmärretä mitä tehdyt päätökset alunperin tarkoittivat. Tiimissä vallitsee ihansama- ajattelu

4: Vastuun välttely: Tiimin tehtävistä suoriudutaan, vain pakollisella tasolla. Toiminnassa on paljon tulipalojen sammuttelua. Sovitut asiat tehdään viime hetkellä, aikataulut ei pidä tai niitä ei ole ollenkaan. Syyllistetään tiiminjäseniä, jotka haluaisivat tehdä asiat paremmin, ”Tämähän on vain.., Onhan tämä nyt ennenkin riittänyt..”. Tiimi koostuu yksilöistä, jotka tekevät töitä yksin tai omissa pienemmissä ryhmissään. Toimitaan jonkin nimen alla, mutta ei koeta työskentelevämme yhdessä.

5: Epäselvät tulokset/tavoitteet: Tiimi epäonnistuu kasvamisessa ja kehittymisessä. Tiimi menettää kyvykkäitä jäseniä. Ryhmä harhautuu helposti asiasta ja tarkoituksestaan. Toiminta ruokkii yksilöiden omaa henkilökohtaisen edun tavoittelua ja itsensä esiintuomista, tiimin tavoitteista piittaamatta.

Mikäli tunnistat omassa tiimissäsi edellä mainittuja haasteita, hienoa, silloin asialle voidaan tehdä jotain.

Lue lisää aiheesta 5 dysfunctions of team

Miten toimiva tiimi rakentuu ?

Toimiva tiimi saa asioita aikaiseksi, se on luova ja keskittyy ratkaisuihin. Toimivassa tiimissä kaikkien vahvuudet tulevat hyödynnetyksi ja ihmiset sitoutuvat tekemään laadukasta työtä, tapahtui se töissä tai vapaa-ajalla. Jolloin saavutetaan haluttuja tuloksia ja kehitytään yhdessä.

Kaiken toiminnan perusta on siis luottamus ja arvostus tiimin muita jäseniä ja tiimin toimintaa kohtaan.

Luottamuksen pohjalle rakennetaan, avoin konflikteja sietävä ilmapiiri, jossa jokaisen mielipiteellä on merkitys.

Kun tiimi luottaa toisiinsa, ja pystyy käsittelemään konflikteja, he sitoutuvat paremmin tiimin toimintaan ja yhdessä tehtyihin päätöksiin.

Tiimin sitoutuessa tehtyihin päätöksiin ja yhteiseen toimintaa, ottavat he myös vastuun omasta ja tiimin toiminnasta sekä kehittymisestä.

Kun tiimi saavuttaa haluamiaan tuloksia, yhdessä, ruokkii se taas tiimin luottamusta, sitoutumista ja kehittymistä.

Tiimin toimintaa kehitetään siis alhaalta ylöspäin kerros kerrokselta, ja mikäli huomaa jonkin kerroksen pettävän, kannattaa palata alimpaan kerrokseen ja vahvistaa sitä. Toimivan tiimin rakentamiseen kannattaa panostaa, se maksaa itsensä varmasti takaisin.

***

Mikäli kiinnostuit kehittämään oman tiimisi toimintaa, ota yhteyttä, niin suunnitellaan teille sopiva valmennus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s