EtusivuArtikkelit5 vinkkiä uusien näkökulmien löytämiseen

5 vinkkiä uusien näkökulmien löytämiseen

Jos haluat, että jokin muuttuu, jotain tarvitsee muuttaa.

Silloin kun teemme asiat samalla tavalla, saamme samanlaisia tuloksia. Eli jos haluamme uudenlaisia näkökulmia tai ajatella luovemmin, tulee meidän haastaa totuttu toiminta- tai ajattelumalli.

Kun huomaa pyörittelevänsä samoja ajatuksia uudelleen ja uudelleen kannattaa miettiä kuinka tämän loopin voi rikkoa. Tässä minun viisi helppoa vinkkiä omasta loopista pääsemiseen.

  1. Puhu ajatuksesi, suunnitelmasi toiselle ihmiselle. Koska joudut muotoilemaan ajatukset toiselle ymmärrettävään muotoon, saattaa se itsellekin selkiytyä.
  2. Kirjoita ajatuksesi paperille, piirrä mind map, käytä värejä, tee siirreltäviä papereita, lentoneita mitä ikinä keksitkään. Kun käytät jotain luovempaa menetelmää, kuin tietokoneen ruudulle kirjoittaminen, aktivoit eri osia aivoista, jolloin ratkaisutkin saattavat olla luovempia
  3. Liiku samalla, kun mietit ratkaisua. Liiku tuolista, huoneesta toiseen, tee kyykkyjä, punnerruksia jotain mikä saa sinulla veren kiertämään ja ehkä ympäristön vaihtumaan, saat aivoille uusia virikkeitä.
  4. Anna itsellesi aikaa! Joskus muutoksen tai suunnitelman tekeminen tökkii koska siellä on jotain mikä vaatii tarkempaa miettimistä. Vanha sanonta nuku yön yli, on itseasiassa aika hyvä. Aamulla vastaus saattaa löytyä helpommin.
  5. Keskustele coachin kanssa. Coachin tehtävä on kysyä kysymyksiä, jotka laittavat sinut ajattelemaan eri tavoin, jolloin näkökulma saattaakin olla uusi ja löydät sellaisen ratkaisun mihin et olisi itseksesi ehkä päätynyt.

Tässä voit hyödyntää myös ilmaisen 30 min coach tapaamisen. Ota yhteyttä ja katsotaan kuinka voin juuri sinua auttaa.

Laita testiin!