EtusivuArtikkelitPalautuminen on tärkeää työssä ja työnhaussa 

Palautumista voisi verrata akkujen lataamiseen, kulutettu energia tulisi täyttää jollakin tavalla. Mitä vaativampi tilanne (fyysisesti tai psyykkisesti), sitä enemmän on syytä kiinnittää huomiota tasapainoon ja palautumiseen.

Hyvinvointi ja palautuminen on hyvin yksilöllistä, ja jokaisen onkin hyvä miettiä miten itse parhaiten palautuu. Päivän aikana olisi hyvä löytää niitä hetkiä, jolloin voit ladata akkua, että energiaa on myös iltaan.

Oletko tutustunut jo ilmaisiin hyvinvoinnin ja palautumisen vinkkeihin?

Ja tilannut Luovuutta työpäivään- työkirjan, ja saat 10 helppoa harjoitusta joilla voit lisätä rauhoittumista ja palautumista sekä herätellä omaa luovuuttasi työpäivien aikana.

Palautumista voit lisätä myös seuraavilla tavoilla:
– Priorisoi ja suunnittele työt, pyri keskittymään yhteen asiaan kerrallaan
– Jätä päivään väljiä hetkiä, varsinkin jos tuntuu ettei aikaa siihen ole
– Ota taukoa päivän aikana, jolla irtaudut työstä, työnhausta tai näiden miettimisestä (kävely ulkona, hengitysharjoitus, kuuntele musiikkia)
– Luo itsellesi rutiini, esim. lyhyt rentoutushetki lounaan aikaan
– Keskustelkaa kavereiden kanssa tietoisesti mukavista asioista, jostain aivan muusta, kuin työn, työnhaun tai muista elämän haasteista
– Kuuntele itseäsi tarvitsetko nyt yksin olemista ja rauhaa, seuraa vai liikkumista, luontoa
– Läsnäoloharjoitus
– Tee jotain mukavaa ja itselle tärkeää ( kuuntele musiikkia, liiku, tanssi, piirrä, lue, lähde luontoon)

Tunnistatko miten sinä lataat parhaiten akkujasi?


Joskus oman hyvinvoinnin tai työnhaun kanssa saattaa ilmetä haasteita, joista voi olla hankala saada kiinni. Haasteet voivat liittyä jaksamiseen, ajankäyttöön tai palautumiseen. Tunteeseen, että haluaa muutosta, mutta ei oikein tiedä mitä ja miten. Haaste voi olla oman suunnan löytymisessä tai omien arvojen kirkastamisesta.

Silloin ulkopuolisen valmentajan kanssa työskentely saattaa auttaa hahmottamaan omaa tilannetta ja sen mahdollisia ratkaisuja.

Mikäli haluat apua muutokseen, ota rohkesti yhteyttä! Ja mietitään miten voisin sinua auttaa. Tämä keskustelu ei velvoita sinua mihinkään.

 

Tilaa uravalmennuspaketti verkkokaupasta

Tilaa henkilökohtainen valmennustapaaminen verkkokaupasta