Teamwork or not? Kuinka tunnistaa toimiva tiimi?

Oletko koskaan pohtinut kuinka moneen tiimiin sinä kuulut? Töissä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä, koulun tai muun vuoksi. Entä toimiiko tiimisi? Saatat ajatella, "Ei meillä ole ongelmia, meillä homma toimii omalla painollaan, eikä rutista turhista." Kyllä, asia voi olla juuri niin. Tsekkaa kuitenkin seuraavat kohdat. Koska monessa paikassa toimiva tiimityöskentely määritellään vieläkin hiljaisuudeksi ja täydelliseksi samanmielisyydeksi? Se ei välttämättä ole aina toimivin tapa. Käy lukemassa toimivan tiimin määritelmät ja mistä voit tunnistaa omassa tiimissäsi kehityskohteita?

Yrityksen haastava vastuu: työturvallisuus, ristiriidat, työn kuormitus ja työhyvinvointi.

Yrityksessä esimiehenä toimiminen ei ole aina helppoa. Työhön sisältyy paljon vastuuta niin tuloksesta kuin työntekijöistä. Mitä kaikkea esimiehenä tulee ottaa huomioon, kun johdetaan työntekijöitä? Paljon. Työturvallisuus, työn kuormitus, työhyvinvointi ja työntekijöiden ja oma jaksaminen, vain muutamia mainitakseni. Ristiriidat vuorovaikutustilanteissa syntyvät, kun ihmiset ajattelevat, kokevat ja toimivat eri tavalla. Ristiriitatilanteet voivat kärjistyä pahimmillaan epäasialliseksi kohteluksi tai häirinnäksi. Siksi onkin erittäin tärkeää, että esimiehet osaavat käsitellä ristiriitatilanteita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, puolueettomasti ja rakentavasti. Onko sinun työpaikallasi jo huolehdittu, että siellä on riittävää osaamista kuormituksen ja ristiriitatilanteiden käsittelyyn?

Yritysvalmennus asiakaskokemus

Tavoitteena oli selkeyttää työnjakoja, parantaa tiimin työskentelyä ja yrityksen sisäistä kommunikaatiota. Sä olit niin helposti lähestyttävä, rennon ja luontevan oloinen siinä keskustelussa, ja annoit tilaa jäsentää ajatuksia rauhassa. Valmennuksessa puhuttiin myös työn ongelmakohdista. Mä tykkäsin, että sä pistit kyseenalaistamaan omia ajatuksia ja haastoit ajattelemaan uudella tavalla.

Yritysvalmennus asiakkaan näkökulmasta

Sun kanssa työskentely auttoi ymmärtämään muita työyhteisössä ja heidän tapojaan toimia tai sanoa asioita. Sä autoit näkemään uusia näkökulmia, ja ymmärtämään, että asioiden tekemiseen voi löytyä parempiakin tapoja. Sä haastoit meitä ajattelemaan jotenkin kauniilla, mutta suoralla tavalla, ilman mitään turhaa päähäntaputtelua. Sun kanssa työskentely oli helppoa ja luontevaa.