EtusivuTyönohjaus ja valmennus esihenkilöille

Yksin jää helposti jumiin omien ajatusten kanssa, pää lyö tyhjää ja silti pitäisi pystyä auttamaan muita.

Autan johtamistyötä tekeviä yrittäjiä ja esihenkilöitä sujuvoittamaan omaa johtamistaan sekä työyhteisön toimintaa, lisäämään hyvinvointia ja toimivaa vuorovaikutusta valmennuksellisen työnohjauksen avulla.

 

Työnohjaus ja valmennus ovat toimivaksi havaittuja vakiintuneita keinoja, joissa esihenkilö tapaa ulkopuolisen ohjaus- ja valmennusalan ammattilaisen pohtiakseen ja kehittääkseen omaa työtään.

Tapaamiset keskittyvät työhön, työyhteisöön ja omaan työssä jaksamiseen liittyviin kysymyksiin. Ohjaus antaa hallinnan tunnetta, voimavaroja ja ideoita työntekijöiden tukemiseen sekä työn ja muun arjen yhteensovittamiseen, että sinä pystyisit parhaimpaasi.

Työnohjauksesta ja valmennuksesta hyötyvät kaikki johtamistyötä tekevät esihenkilöt, jotka haluavat kehittää omaa johtamistaan sekä työyhteisön toimintaa, lisätä hyvinvointia ja toimivaa vuorovaikutusta.

Erityisosaamiseni on ihmisten kanssa työskentelyssä. Valmennettaviani löytyykin niin yksinyrittäjistä kunta-alan työntekijöihin. Ravintola- ja talousalalta terveys- ja hyvinvointialalle sekä eri alojen asiantuntijoihin.


Ihmisten sisäisen kasvun tukeminen on johtajuuden korkein kutsumus.

Tyypillisimmät haasteet joissa voin auttaa:

 • Kaipaat hallinnan tunnetta johtamistyöhön
 • Käytettävissä oleva aika ja työnvaatimukset eivät kohtaa
 • Tuntuu ettei ole keinoja kuinka tukea henkilöstöä jaksamisessa
 • Mietit miten saada työyhteisö muutoskyvykkäämmäksi
 • Kaipaat vinkkejä parempaa päivittäiseen johtamistyöhön
 • Haluat ymmärtää erilaisia vuorovaikutustyylejä ja hyödyntää niitä paremmin johtamisessa
 • Haluat tilaa ja työkaluja käsitellä haastavia kohtaamistilanteita

Työnohjauksen ja valmennuksen eteneminen:

Tapaat valmentajan sovitusti etänä tai livenä omassa työyksikössä tai yhteisesti sovitussa paikassa.

Valmennuspaketti sisältää sovitun määrän tapaamisia. Yksilölliset tapaamiset ovat yleensä n. 2–4 viikon välein, max.75 min kerrallaan. Valmennus on aina luottamuksellista.

Tapaamisissa hyödynnetään ITU -menetelmää = Oma tavoite + toimivan suunnitelman tekeminen + yksilölliset käytännönläheiset keinot tulokseen pääsemiseksi + toiminnan arviointi

Lue lisää ITU -menetelmästä

 

Mitä tapaamisissa tehdään?

Sinä päätät mitä asioita tai teemoja haluat käsitellä.

Tyypillisiä aiheita tai teemoja tapaamisissa voi olla esim. oma tai työyhteisön hyvinvointi ja jaksaminen. Itsensä johtaminen, oman työntekemisen ja ajankäytön selkiyttäminen. Vuorovaikutuksen tai johtamisen  selkiyttäminen ja kehittäminen.

Valmentajana en anna suoria ohjeita tai neuvoja, vaan autan sinua löytämään sinulle sopivia ratkaisuita, jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja kehittämään toimintaasi tarvittaessa.

Työnohjaus ja valmennus on aina luottamuksellista. Sinä päätät mitä ja kuinka avoimesti kerrot asioista. Ohjaajana pyrin olemaan sinulle hyödyksi katsomalla asioita ulkopuolisen silmin. Haluan varmistaa, että koet saavasi valmennuksesta hyötyä, joten voit keskeyttää työnohjauksen veloituksetta ensimmäisen kerran jälkeen, mikäli haluat.

Ohjauksen aikana voidaan sovitusti hyödyntää luovia menetelmiä lisäämään hyvinvointia, rauhan tunnetta ja voimavaroja työpäiviin ja niiden ulkopuolelle.

 

 

 


Jokainen johdettava on hiomaton timantti. Johtajan tehtävä on rohkaista ja auttaa jokaista näkemään oma kyvykkyytensä ja mahdollisuusavaruutensa.

– Jorma Ollila –

 Alma Median hallituksen puheenjohtaja; entinen Shellin hallituksen puheenjohtaja ja Nokian toimitusjohtaja


 

Mitä hyötyä sinä saat työnohjauksesta ja valmennuksesta?

 • Lisää hallinnan tunnetta omaan johtamiseen ja työhön
 • Työn sujuvuus paranee
 • Turvaat ihmisten jaksamisen, sairaspoissaolot vähenevät
 • Keinoja tukea työntekijöitä työssä
 • Työnantaja mielikuvan parantaminen, osaavan työvoiman saaminen/pitäminen
 • Yksilöllinen johtaminen helpottuu
 • Säästää aikaa ja rahaa, kun työtä voidaan tehdä suunnitelmallisemmin ja päällekkäiset työt vähenee
 • Voit käyttää vapautuneen ajan työntekijöiden kohtaamiseen

Mitä asiakkaani kertovat työskentelystä kanssani?

”Sain apua ja varmuutta omaan työhöni, jossa koin olevani epävarma miten tätä pitäisi hoitaa. Olen saanut rohkeutta ja itseluottamusta tarttua toimeen, olen oppinut ottamaan itse vastuuta omasta työstäni ja sen kehittämisestä.”

***

”Sun kanssa työskentely oli helppoa ja luontevaa, sä oikeasti kuuntelet ja olet kiinnostunut minusta ja mun tilanteesta.”

***

”Hannaa on helppo lähestyä, hän ohjaa siten mitä opettaa. Antaen kokoajan ärsykkeitä, oivalluksia ja suuntaviivoja omaan ajatteluun ja oppimiseen. Jämäkkä, mutta lempeä ja lämminhenkinen. Kiitos intensiivisen harjoittelun nyt on rohkeutta ottaa työkaluja käyttöön omaan työhön.”

Mitä itsesi kehittäminen maksaa?

Ota yhteyttä ja tilaa valmennusta!

Valmentajasi Hanna Tuominen

Asiakkaat kertovat minun olevan läsnäoleva ja helposti lähestyttävä valmentaja jonka kanssa on helppo tehdä töitä. Se ei tarkoita, että aina päästäisin sinut helpolla, koska valmentaessa kysyn varmasti kysymyksiä jotka laittavat sinut miettimään ja oivaltamaan asioita. Minulle on tärkeää auttaa sinua löytämään ne juuri sinulle toimivat ratkaisut omaan työhösi. Uskon vahvasti käytännön tekemiseen joten saatkin käyttöösi käytännönläheisiä keinoja heti ensimmäisestä tapaamisesta alkaen.

Koko työurani olen työskennellyt ihmisten parissa, ravintola-alalta opetukseen ja liikunta-ja hyvinvointialalta työllisyyspalveluihin. Joten olen kohdannut tuhansia ihmisiä joista monet ovat olleet jonkinlaisessa muutoksessa. En väitä, että voin opettaa sinulle ajatustenlukua, mutta voin auttaa sinua oppimaan kuuntelemaan ihmisiä. Erilaisten persoonallisuuksien ja näiden ominaisuuksien ymmärtäminen on minulle sydäntä lähellä ja haluankin auttaa sinua ymmärtämään itseäsi ja työntekijöitäsi paremmin ja johtamaan tehokkaammin. Jotta voit toimia työssäsi parhaalla mahdollisella tavalla, valmennuksessa huomioidaan tavoitteellisuuden lisäksi valmennettavan jaksaminen ja hyvinvointi.

Työskentelyni työllisyyspalveluissa on antanut vahvan näkemyksen työllistymiseen ja pystynkin auttamaan yritystä johtamaan työntekijöitään entistä paremmin, välttämään ne sudenkuopat jonka vuoksi työntekijät vaihtavat työpaikkaa. Ymmärrän miten voimme vaikuttaa kuormittumiseen ja toisaalta kuinka kasvattaa ihmisten sitoutumista ja voimavaroja.

Kokemukseni opetuksen parissa taas varmistaa oppimiseen liittyvän osaamisen, jonka vuoksi myös erilaiset oppimisen haasteet ovat tuttuja. Siksi pystyn tarjoamaan sinulle apua erilaisten työntekijöiden kohtaamiseen sekä perehdyttämiseen.


Johtajuuden tulee kasvaa niiden ihmisten tarpeiden ymmärtämisestä, joihin johtajuus tulee vaikuttamaan.

– Marian Anderson –

Laulaja, Yhdistyneiden kansakuntien hyvän tahdon lähettiläs


 

Työnohjauksen ja valmennuksen tueksi:

Saatavilla on lisäpalveluita joiden avulla voit vahvistaa valmennuksen hyötyjä.


WorkPlace Big Five Profile™  on nykyaikaiseen persoonallisuus­tutkimukseen pohjautuva tehokas henkilö- ja tiimiprofilointityökalu.

Tiedätkö millaiset ovat luontaiset toimintatapasi ja mukavuusalueesi?

Saat oman yksilöllisen WorkPlace Big Five Profile™ (raportin) netissä tehtävän sähköisen kyselyn perusteella joka puretaan yhdessä (max.90min kestävässä tapaamisessa) valmentajan kanssa.

Hinta: Workplace big5 profiili + henkilökohtainen palautetapaaminen: 370€ (+alv 24%)

Irti työpäivästä -luova paja työhyvinvointiin

Kaipaako työyhteisösi sisältöä työhyvinvointipäivään, irroittautumista työpäivästä tai mukavaa yhteistä tekemistä?

Irti työpäivästä -luova paja on yrityksen omissa tiloissa järjestettävä 1,5h kestoinen, rennosti
sovittuja luovia menetelmiä hyödyntävää tekemistä, johon voi sisältyä kevyttä liikettä musiikkia hyödyntäen, tanssia, väreillä leikkimistä/maalaamista tai kirjoittamista. Tärkeää on nauttia  yhdessä vain tekemisestä. 

Hinta: 490€ / 1,5h (+alv 24%)

Koulutukset ja luennot

Sisältöä työhyvinvointi-, koulutus- tai kehittämispäiviin?

Erilaiset interaktiiviset lyhyet luennot tai koulutukset ovat hyvä tapa lisätä työyhteisön tietoa tai herätellä ajatuksia jonkin aiheen parissa. 

Esimerkkejä (1-3h) luentojen- ja koulutusten aiheista:

 • Itsetuntemus supervoimana 
 • Hyvinvointi ja palautuminen
 • Vaikuttavampaa vuorovaikutusta 
 • Multitaskausta vai järkevää ajankäyttöä
 • Lisää aivojen joustavuutta ja luovuutta

Hinta: alk. 460€/1h (+alv 24%)

alk. 850€/3h (+alv 24%)

Ota yhteyttä ja tilaa valmennusta!

Jäikö jokin mietityttämään, kysy lisää valmennuksista:

Hanna Tuominen

p. 041 505 4522

hanna@hannatuominencoach.com